Fysioyoga.se väver samman fysioterapi med vetenskapligt beprövad yoga. Med medicinskt utformade yogapass och program online kan du ta del av vårt utbud, när och var som passar dig. Vår ambition är att göra yogan som terapiform enklare tillgänglig för alla.

Alla våra pass och program är skapade av en fysioterapeut, vilket skiljer utbudet från mängden på dagens yogamarknad. Intresset för yoga har vuxit snabbt inom den medicinska världen på senare år. Internationell forskning stödjer nu dess många positiva hälsoeffekter.

Vårt yogautbud utgör en värdefull förebyggande metod, liksom en kompletterande behandling vid vanliga långvariga hälsotillstånd . En holistisk syn på hälsa och välmående, där det behövs som allra mest.

 


YOGAFAKTA

Enligt forskning kan yogabaserad träning bland annat hjälpa till att:

  • Förbättra allmän hälsa: lindra stress, stödja goda hälsovanor, förbättra sömn och mentalt mående
  • Lindra smärta och förbättra funktion i rygg och nacke
  • Hantera ångest eller depressiva symptom i samband med svåra livssituationer
  • Hantera symptom och förbättra livskvalitén för personer med kroniska sjukdomar

Källa: The National Centre for Complementary and Integrative Health (NCCIH)

 


GRUNDARE

Fotograf Peter Ringström-

 

 

 

 

 

 

 

Karin Harrysson är leg. fysioterapeut med en masterexamen i medicinsk vetenskap. Hon har bred erfarenhet från bland annat privat öppenvård och förebyggande hälsoarbete.

Genom sitt kliniska arbete såg Karin med åren behovet av en kompletterande behandling vid långvariga tillstånd. En metod som behandlar personen utifrån ett helhetsperspektiv. Det var här som yogan som en multimodal metod kom in i bilden.

Karin är utbildad yogalärare och har gått Europas första universitetsutbildning i vetenskapligt baserad yoga för hälso- och sjukvårdspersonal. 

 


KONTAKTA OSS

Email: info@fysioyoga.se

Facebook större        Instagram större       Linkedin liten red